Защо си струва да хапваме ябълки всеки ден?

29 Юни 2020, 8:46
624
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Ябълката може би е най-популярният плод, който расте в изобилие в нашата страна с голям брой сортове. Изглежда обаче, че днес тя е загубила част от своята популярност. Купувачите често могат да избират някои по-екзотични плодове. Жалко е, тъй като ябълките са не само евтини, вкусни и здравословни, но и държат болестите далеч.

Интересно е, например, че това са първите плодове, които бебетата могат да ядат. Причината е, че ябълката е източник на много витамини. В допълнение, можем да намерим около двадесет минерала в него, като калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, цинк, флуорид, йод и селен, минерали, които служат за укрепване на нашата имунна система.

В кожата на ябълката можем да намерим и антиоксидант, наречен флавоноид.

Добре известен факт е, че ябълките спомагат за метаболизма, поради влакнестия материал, наречен пектин, който съставлява една трета от влакната му. Освен тях, сърдечно-съдовите заболявания могат да бъдат предотвратени и чрез редовно ядене на ябълки. Ябълките също държат кръвната захар под контрол.

Бъдете внимателни обаче, защото много насекоми обичат ябълките и в повечето случаи са третирани с пестициди. Измийте ябълките много добре преди да ги изядете.

Източник: onejive.com

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе