Японска компания осиновява котки, за да понижи стреса на работното място

12 Март 2019, 20:57
691
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Представете си, че всеки ден вземате домашния си любимец на работа. Би било хубаво, но най-вероятно подобни своеволия са забранени във вашата фирма. Е, служителите на една японска компания нямат подобен проблем. Не само, че им е позволено да вземат своите домашни любимци в офиса всеки ден, но някои от тези сладури живеят там. А това, което те могат да направят за страна, пълна с работохолици, си струва да бъде разказано.

Офисите в Ferray Corporation в Токио, приличат на всяко друго модерно работно място, с изключение на едно: те са обитавани от котки.

Мениджърите в компанията са загрижени за високите нива на стрес на служителите си. Те са убедени, че присъствието на животни може да помогне за намаляване на безпокойството, но заради малките апартаменти в Токио много от сградите на техните служители забраняват присъствието на домашни любимци.

Така че на тях им хрумва следната идея : Плащат на работниците си да осиновяват или спасят котки. Котетата живеят в офиса, като улесняват служителите да влязат в контакт с тях, както и да получат грижа и внимание.

Идеята моментално привлича вниманието на служителите. Много от тях се включват в проекта и получават 5 000 йени (около 45 долара) за всяка котка, която те приемат или спасяват. Някои от тях дори осиновяват по две или три четириноги.

Решението се оказва успешно. Тъй като тези котки допринасят за доброто настроение на служителите, мениджърите съобщават, че производителността на труд се е увеличила, нивата на стрес са понижени, а комуникацията в офиса се е подобрила.

Ако ви се струва, че служителите получават най-добрата част от сделката – грешите. Котките се оказват истинските победители - живеят в безопасност, истински комфорт и далеч от улицата. Но най-хубавото от всичко е, че към днешна дата те имат дом и семейство.

Източник: Bright Side

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе