Витаминът, свързан със загуба на тегло

11 Феврурари 2019, 21:43
347
По-високите нива на витамин D в тялото са свързани с по-голяма загуба на тегло, установяват научните изследвания.

Хората на диета увеличават загубата на тегло с 9 кг или повече, когато имат по-високи нива на витамин D. Те също така са загубили повече коремна мазнина.

Д-р Шаламар Сибели, съавтор на изследването, споделя:

"Нашите резултати предполагат възможността добавянето на витамин D към диета с намалени калории да доведе до по-голяма загуба на тегло."

За проучването 38 души с наднормено тегло са следвали стандартна диета с ограничена калория. За 11 седмици са яли 750 калории на ден.

Резултатите показват, че колкото по-високи са нивата на витамин D, преди да започнат диета, толкова повече е загубата на тегло.

Тези с по-високи нива на витамин D в тялото си също така са загубили повече мазнини по корема.

Д-р Сибели добавя:

"Недостигът на витамин D е свързан със затлъстяване, но не е ясно дали неадекватният витамин D причинява затлъстяване или обратното. Нашите констатации трябва да бъдат последвани от правилния вид контролирано клинично изпитване, за да се определи дали има роля за добавянето на витамин D, като помага на хората да губят тегло."

Източник: spring.org.uk

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе