Този тип личност има най-щастлив живот

8 Феврурари 2019, 19:37
206
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Екстравертите са най-щастливи с живота си, разкриват проучвания. Причината е, че екстравертните хора са по-склонни да погледнат назад към миналото, само да си спомнят добрите неща, които са се случили.

Екстраверти - бодливи и енергични - виждат миналото чрез "розови очила".

Интровертите също са по-щастливи с живота си, ако погледнат назад с позитивност и живеят живота си в настоящия момент.

Хората, които са невротични, обаче, са склонни да си спомнят всички лоши неща, които са се случили, докато забравят доброто.

Изненадващо, невротичните хора се чувстват по-малко щастливи от живота. Това обаче може да се промени, като се фокусират над щастливи спомени и преосмислят негативните.

Д-р Райън Хауъл, водещ автор на изследването, обяснява:

"Открихме, че силно екстравертните хора са по-щастливи с живота си, защото те са склонни да имат позитивен, носталгичен поглед към миналото и е по-малко вероятно да имат отрицателни мисли. Хората с висок невротичен фокус имат точно противоположния възглед за миналото и са по-малко щастливи."

За проучването, хората са направили серия от проучвания за тяхната личност, удовлетворение от живота и "времева перспектива".

Времевата перспектива се отнася до това дали човек е ориентиран към миналото, настоящето или бъдещето.

Хората, които се чувствали най-щастливи, имат по-голяма вероятност да запомнят положителните аспекти на миналото и да живеят в настоящия момент.

Д-р Хауъл споделя:

"Открихме, че чертите на личността влияят върху това как хората гледат на миналото, настоящето и бъдещето и именно тези различни гледни точки на времето движат щастието на човека.

Това е добра новина, защото, въпреки че може да е трудно да промените вашата личност, може да успеете да промените възгледа си за времето и да увеличите щастието си, например като се наслаждавате на щастливи спомени или преправяте болезнени минали преживявания в положителна светлина."

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе