Мечтана работа - над 2000 долара месечно, за да не правите нищо

27 Март 2019, 7:00
447
Почти всички мечтаем за перфектната работа: да правите нещо, което ви носи удоволствие и ви носи достатъчно пари, за да водите щастлив живот. Мислите ли, че това е невъзможната мечта? Е, не е! Сега всеки има добри шансове да получи тази страхотна работа.

През 2017 г. шведските художници Якоб Голдин и Саймън Сенбей създадоха необичаен експеримент, наречен Вечна заетост. Работата е там, че те наемат човек за цял живот и този човек не трябва да прави нищо.

Най-важното нещо, което трябва да направят е да дойдат на жп гарата Корсваген в определено време всеки ден. Гарата Корсваген ще бъде открита в Гьотеборг през 2026 г. Служителят ще може да прави всичко по време на работния си ден - в длъжностната характеристика няма задължения или отговорности. Договорът е на пълен работен ден, безсрочен е, има добра заплата и гарантирано увеличение всяка година. Също така получавате почивни дни, отпуск и пенсиониране като всеки друг.

Заплатата до живот се изплаща от специален фонд, който самите творци са създали. В момента размерът на парите във фонда е вече около 650 000 долара и ще продължи да нараства. Създателите на проекта казват, че ако служителят иска да се пенсионира, те ще потърсят заместник.

Доживотната заетост ще функционира 120 години. Целта на този арт проект е да създаде жива легенда, която илюстрира връзките между ежедневието на индивида и нематериалните придобивки на глобалната икономика. Можете да кандидатствате за тази работа от 15 декември 2025 година.

Искате ли да кандидатствате за тази работа?

Източник: Bright Side

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе