Малката промяна, която удвоява загубата на тегло

1 Феврурари 2019, 19:22
244
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Малките промени в храненето могат да удвоят загубата на тегло, констатират нови изследвания.

Загубата на тегло се постига чрез забавяне на закуската с 90 минути и вечеря 90 минути по-рано.

Хората в проучването са били свободни да ядат онова, което харесват - в рамките на този прозорец - и без никакви други промени в своя начин на живот.

Проучването е продължило 10 седмици, но почти половината са заявили, че ще обмислят запазването на новите хранения в бъдеще.

Проучването разделя хората на две групи: едната се храни в нормално време, а другата - с отложена закуска с 90 минути и с вечеря - 90 минути по-рано.

Резултатите показват, че промяната на храненето удвоява загубата на телесни мазнини. Поради промяната на храненето хората ядат по-малко. Вероятно са имали по-нисък апетит, намалена възможност да се хранят и похапват по-малко вечер.

Въпреки че за някои хора тя е работила, повече от половината съобщават, че новите хранения не са съвместими със семейния или социалния им живот. Въпреки това, изследването показва драматичен ефект на сравнително малки промени на времето за хранене.

Д-р Джонатан Джонстън, съавтор на изследването, споделя:

"Въпреки че това изследване е малко, то ни дава безценна представа за това как леките промени в нашето хранене могат да имат полза за нашите тела.

Намаляването на телесните мазнини намалява шансовете ни за развитие на затлъстяване и свързани заболявания, така че е от жизненоважно значение за подобряване на цялостното ни здраве.

Обаче, както видяхме с тези участници, диетите трудно могат да се следват и не винаги са съвместими със семейния и социалния живот.

Ето защо трябва да сме сигурни, че те са гъвкави и благоприятни за реалния живот, тъй като потенциалните ползи от такива диети са ясни.

Сега ще използваме тези предварителни констатации, за да проектираме по-големи, по-всеобхватни изследвания на ограниченото във времето хранене."

Източник: spring.org.uk

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе