Когато той е нещо повече от приятел

25 Април 2019, 14:06
456
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Нямаш съмнения – влюбена си. Но той не е просто обект на романтичните ти чувства, а най-близкият ти приятел. И се опасяваш дали няма да го загубиш след признанията си.

Има такава опасност. А възможните сценарии за твоите действия са два – да си кажеш или да не си кажеш.

Вариант първи: мълчиш си, че би искала да сте гаджета. Много внимаваш да не се издадеш и нищо между вас не се променя.

Само така си мислиш. То вече се е променило, щом си осъзнала, че си влюбена. Отношенията ви не са същите поне за теб. Въпрос на време е и той да усети, че има нещо различно в поведението ти. Може би ще се чуди какво. А може би ще се досети и ще се почувства неудобно. Но понеже ти мълчиш, и той ще си мълчи.

Като и двамата криете нещо, ще чувствате неловкост. Постепенно ще издигнете бариери помежду си и ще прогоните приятелството си. Защото неговата здрава основа е само една – искреността.

Така че вариант първи е не само страхлив, но и леко тъп. Сценарият всъщност е само един.

По-добре не се измъчвай, а му кажи какво чувстваш. Възможно е той отдавна да иска да станете гаджета. Поздравления, че ти си по-смела от него.

Възможно е обаче да получиш и отговор "По-добре да си останем само приятели". Това си е отказ, макар и облечен в много благовидна форма.

Лошото е, че не можете да забравите случката и да си останете просто приятели.

Няма начин да я карате, както преди – известно време или може би завинаги. Колкото и близки да сте били преди, твоето признание, тази несподелена и отказана любов ще усложни отношенията ви.

Трудно ще е, но от вас двамата зависи да оцените дали са достатъчно силни приятелските ви чувства, за да намерите как да ги запазите. Били сте честни един с друг: ти си признала, че си влюбена, той е преценил, че не може да ти отговори със същото. Въпрос на време е да изгоните неловкостта помежду си, защото по-ценното е, че всичко останало си споделяте и си пасвате идеално като приятели.

Но ако не успеете да намерите нов баланс в отношенията си, не съжалявай. Болезнено е да загубиш приятел. Но пък ако беше мълчала, може би цял живот щеше да се чудиш дали не си пропуснала най-голямата си любов.

Източник: popantofi.com

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе