Грешки, които правим при пазаруване

6 Март 2019, 8:00
347
Всеки от нас пазарува по веднъж или повече пъти на ден. Посещението на близкия супермаркет се е превърнало в такава рутина, че често грабваме пазарната кошница и се насочваме към щандовете почти автоматично и без да си даваме сметка какво точно правим.

В резултат на това накрая се озоваваме на касата с куп ненужни продукти, сметката ни отново е висока, в хладилникът - препълнен.

Същевременно обаче можем да пазаруваме така, че разходите ни да не влияят пагубно на семейния бюджет, като при това купуваме качествени и вкусни храни.

Това лесно може да се случи, когато започнем да пазаруваме осъзнато и спрем да правим тези седем грешки, които ще откриете в галерията ни.

Вижте кои са те и организирайте по-внимателно следващото посещение на любимия си магазин. Уверяваме ви, че можете много да улесните живота си, ако просто си наложите някои простички правила.

1. Не обръщате внимание на грамажа на продуктите

Както знаете, в магазините на един и същи щанд винаги са наредени различни продукти от еднакъв вид. Преди да посегнете към този, който е най-евтин, вижте първо какво е неговото количество. Възможно е разфасовката на стоката с по-ниска цена да е по-малка и тогава даденият продукт реално няма да е по-изгоден от останалите.

2. Пренебрегвате собствените марки на магазините

Много от големите търговски вериги днес вече предлагат продукти от собствени марки, които не изглеждат лъскаво като храните на световноизвестни компании, но са на достъпна цена и с добро качество. Когато ги пренебрегвате, ощетявате бюджета си.

3. Не планирате менюто си

Ако планирате предварително не само следващото си ядене, но храненията си за седмица напред и влизате в магазина с готов списък за покупки, ще ви е много по-лесно да предотвратите закупуване на ненужни храни.

4. Пренебрегвате новите марки

Има потребители, които държат на определени марки и пазаруват предимно техни продукти. Но отказвайки да опитат нещо ново, изпускат възможността да открият по-вкусна, качествена и изгодна храна.

5. Не следите намаленията

Вече има много начини да се информирате за предстоящите намаления в големите хранителни вериги. Има дори специални приложения, предназначени за смартфони, които да ви показват кога любимите ви стоки ще са най-изгодни. Следете ги, за да може винаги да пазарувате изгодно.

Източник: Gotvach.bg

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе