Бивш крадец споделя няколко съвета как да предпазите автомобила си от кражба

2 Януари 2019, 20:28
221
Снимка: flickr
Снимка: flickr
Сигурно нямате представа, че са нужни само 20 секунди за добър авто-крадец, за да обере колата ви? Според бивш крадец, бандитите са наясно, че трябва да действат максимално бързо, имайки предвид, че още при счупването на стъклото някой може би вече звъни в полицията. Те са толкова бързи, че ничий автомобил не е в безопасност!


Сложете най-ценните си неща в багажника.

Крадците имат толкова малко време, че почти никога не отварят багажника. Ще откраднат всичко, което изглежда ценно от колата, но едва ли ще проверят багажника. Ето защо би било наистина разумно да съхранявате там всякакви ценни предмети, като куфари, палто или дори личната ви чанта.

Винаги паркирайте на осветено място

Очевидно е защо паркирането на колата в тъмно петно може да бъде опасно. Бившият крадец казва, че той и партньорите му никога не са прониквали в коли, които са били паркирани в добре осветени пространства, а само в тези, които са били паркирани някъде в тъмното. Винаги трябва да избирате място, което има някаква светлина, за да сте сигурни, че всеки вид престъпление ще бъде видяно от някого.

Прибирайте панела на радиото

Някои крадци просто искат да откраднат само радиото. Премахването на панела и скриването му на друго място в колата определено ще ги разочарова. Те ще видят, че той липсва и едва ли ще се занимават да разбиват колата ви. Както казахме по-горе, няма време за тях да започнат да търсят около колата, така че те вероятно ще преминат към следващата кола.

Скрийте ценностите си под седалката

Ако не искате да оставите личната си чанта на видимо място, и не можете да я сложите в багажника, можете просто да я поставите под седалката. Повечето крадци ще погледнат в колата ви, преди да влязат в нея и ако не видят нещо интересно, вероятно ще продължат напред. Те няма да рискуват да бъдат хванати само за да видят дали криете нещо ценно под седалката.

Тонираните прозорци може да помогнат, ако шофирате много хубава кола

Тонираните прозорци сe свързват с големи и скъпи коли, но това не е само въпрос на стил. Изборът на тези прозорци може да попречи на крадеца да проникне в колата, тъй като няма да може да види какво има вътре. Рискът е твърде голям и те просто нямат време.

Проверете дали на колата ви е инсталиран GPS тракер

Тази мярка може да бъде насочена към по-богати хора, които имат изключително скъпа кола, но това е съвет, който всеки трябва да знае. Понякога професионалните крадци ще следят ежедневието ви за определено време, за да видят кога и къде е най-доброто време да открадне колата ви. Това трябва да ви направи по-внимателни.

Никога не оставяйте документи с личните си данни в колата

Ако крадецът влезе в колата ви и не намери нищо друго освен документи с вашето име и адрес, той може да си помисли за "домашно посещение".

Никога не пазете резервни ключове в колата си

Някои хора обичат да държат резервни ключове в колата си, които са или от колата, или от дома им. Бившият крадец споделя, че е намирал резервни ключове в жабката, в централната конзола, във вратата, и е имал достъп до домът на хората.

Не дръжте пари в колата си

Повечето хора обичат да държат някои дребни монети и пари в колата си за неочаквани ситуации. Когато парите ви се виждат, е като открито да каните крадци да проникнат в колата ви. Ако все още искате да пазите парите в колата, просто намерете по-сигурно и неясно място за тях. Пепелникът и огледалото над главата ви са две големи скривалища.

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе