7 съвета как да пестим пари всеки месец

21 Феврурари 2021, 13:18
934
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Промените в икономиката никога не могат да бъдат точно прогнозирани. Има и големи колебания на пазара на труда, защото всеки иска по-висока заплата, но все повече икономисти предупреждават, че ръстът на заплатите не компенсира инфлацията, така че всъщност ставаме по-бедни.

Следващите седем съвета са много полезни за спестяване на пари.

1. Проверете за какво харчите парите си

Искайте фактура след всяка покупка. Ако отидете при фризьор или използвате друга услуга, запишете сумата, която сте платили, и след това сумирайте разходите си в края на седмицата. По този начин финансовите ви навици ще станат по-прозрачни и ако искате да спестите пари, ще знаете къде трябва да намалите разходите си.

2. Отворете отделна банкова сметка за спестяванията си

Автоматичното прехвърляне на определена сума към отделна банкова сметка е добро решение за повишаване на финансовата Ви сигурност. След известно време дори можете да увеличите спестяванията си.

3. Подгответе краткосрочен план за спестяване

Ако искате да отидете на почивка, направете изчисление шест месеца преди това колко пари трябва да отделите за нея, и следвайте планове планираните сметки.

4. Изчакайте 24 часа

Ако видите хубав чифт обувки, дрехи или часовник, който бихте искали да купите, но не можете да си го позволите, изчакайте 24 часа. Повечето психолози са съгласни, че след 24 часа ентусиазмът на повечето хора започва да намалява. Този навик може да ви попречи да влезете в преразход и да съжалявате по-късно.

5. Отпишете се от рекламните бюлетини

Ако знаете, че сте склонни към преразход и сте склонни да бъдете импулсен купувач, първата ви стъпка трябва да бъде да се отпишете от бюлетини, които рекламират различни продукти.

6. Платете сметките си веднага щом получите заплатата си

Това решение е полезно, защото ако отложите плащането на сметките до края на месеца, може да разберете, че нямате достатъчно пари.

7. Пазарувайте веднъж седмично

Купете хранителни стоки и други необходими продукти за една седмица в даден момент и задайте лимит на разходите за това. По този начин няма да купувате неща, от които не се нуждаете, и ще спестите пари.

Източник: onejive.com

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе