6 признака, че някой си пада по вас

3 Май 2019, 11:02
603
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
За да разберете какво мисли даден човек за вас, не е необходимо да го питате или да гадаете. Просто се вгледайте в езика на тялото му, когато е близо до вас. Физическите жестове могат да разкрият много повече за истинските чувства и намерения, отколкото това, което изразяваме с думи.

Ето и най-честите пози, говорещи красноречиво за истинските емоции, вълнуващи обекта на вашия интерес (психолозите обаче подчертават, че повечето от тези знаци важат в по-голяма степен за мъжете).

Приглажда или разрошва косата си

По този начин хората често се опитват да се окуражат и да подсилят увереността си. Когато сме около човек, който ни интересува, ние инстинктивно се опитваме да подобрим начина, по който изглеждаме – оправяме косата си например. Това правило важи и за жените.

Поставя ръцете си близо до кръста

Ако човек държи ръцете си в близост до кръста – в джобовете или близо до бедрата, това е ясен сигнал, че иска да докаже своята сила. Същото изразява и когато в седнало положение остави краката си разкрачени.

Отворена поза

В социални ситуации ние подсъзнателно възприемаме по-отворена поза към човека, който смятаме за привлекателен. Обърнете внимание на краката. Повечето хора не забелязват този важен детайл от езика на тялото, но той е напълно очевиден, просто погледнете позата на краката.

Става по-приказлив

Бъдете бдителни за моменти, в които даден човек става много по-приказлив, когато сте около него. Това е индикация, че иска да ви впечатли.

Огледални пози

Обърнете внимание дали човекът, който ви интересува, дублира някои от позите на вашето тяло. Огледалните пози са сигнал, че той се опитва да ви опознае и да намери нещо общо с вас.

Вълнение

Ако някой ви харесва, изразът на лицето му ще бъде приятелски, оживен и отворен. Погледът му ще бъде мил и ще показва колко е очарован да ви види, а ако е нервен, той може и да се изчерви.

Източник: Bright Side

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе