5 жеста на "доброта", които вашият партньор няма да оцени

14 Юли 2021, 14:39
1 047
Днес ролите на мъжете и жените стават все по-размазани, но има някои отдавна установени, добре функциониращи навици, дълбоко вкоренени в мъжката или женската психика, които е по-добре да бъдат запазени в името на добре функционираща връзка.

Например, като жена никога не трябва да се опитвате да впечатлите партньора си със следното:

1. Помогнете му с финансите си

Дори и човек да се оплаква, че няма достатъчно пари, не е нужно да започнете да търсите друга работа за него. Позволете му да управлява собствените си финансови дела; ако се опитате да поемете контрола, той ще се почувства демаскулинизиран и няма да се научи как да управлява собствените си финанси.

2. Купувате му скъпи подаръци

Обикновено мъжете демонстрират любовта си с скъпи подаръци. Не се опитвайте да поемате тази типична мъжка роля, тъй като мъжете обикновено не са впечатлени, ако получат много скъп подарък. Вместо това му осигурете гостоприемно жилище, комфорт, безопасност, хармония, гответе любимата си храна и просто бъдете съблазнителни и женствени.

3. Опитвате се да решите проблемите му

Повечето мъже не обичат да говорят за проблемите си, така че не трябва да се опитвате да принудите партньора си да ви разкаже за неща, които го притесняват. Вместо това му позволявайте да се оттегли и да намери собствените си решения. Все пак, ако той се интересува от вашето мнение или иска помощ, уверете се, че го подкрепяте колкото можете. Вашият човек трябва да чувства, че винаги може да дойде при вас, ако има нужда от помощ, и винаги може да ви се довери.

4. Да бъдеш запознат

Мъжете не ценят жените, които винаги се опитват да демонстрират колко са добре осведомени. Можете да дадете съвет на човека, но трябва да му позволите да поеме отговорност; в противен случай неговата увереност ще пострада.

5. Опитвате се да го мотивирате на всяка цена

Не давайте на човека мотивационни книги, не му купувайте карта за фитнес и не му казвайте как да живее по-позитивен живот. Не се опитвайте да го убедите да се ангажира със здравословен начин на живот, защото заядването само ще предизвика напрежение и постоянни спорове. По-скоро живейте един образцов живот, бъдете балансирани, здрави и щастливи и рано или късно той ще бъде принуден да следва вашия пример.

Източник: onejive.com

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе