4 мита, които ви държат далеч от растежа

28 Март 2019, 21:39
258
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Докато малките предприятия, притежавани от жени, все още са малцинство, броят им ще се увеличи, като все повече жени ще започнат самостоятелен бизнес.

Защо толкова много жени започват собствен бизнес? За много от нас причината е балансът между работата и личния живот. Ние вярваме, че да си бъдем сами шеф ще означава повече гъвкавост и свобода да наредим живота си така, както искаме.

Реалността е, че една малка операция може да бъде изключително взискателна в началните си етапи и повече от половината от малките предприятия се провалят през първите три години. Изкушаващо е да запазите стартирането си малко и "управляемо", но предприятията с годишен оборот под 50 000 долара имат най-нисък процент на оцеляване, докато онези, които надхвърлят над 10 милиона долара, имат много по-здравословен шанс за оцеляване.

Докато растежът може да бъде предизвикан от страх, ние искаме да видим повече жени предприемачи, които преминават през този седем- и осемцифрен таван - и да се радват на предимствата на това да са свой собствен шеф.

Не позволявайте на тези митове да ви пречат да влезете в голямата игра:

Мит 1: Да останеш малък означава да останеш гъвкав

Много жени предприемачи са мотивирани от гъвкавост, когато решат да стартират собствен бизнес. Тогава те откриват истината, че управлението на бизнес е трудно във всяка перспектива. В началото на кариерата си се почувствах затворен в бизнеса си, защото всички наши клиенти искаха да комуникират лично с мен; Вярвах, че развитието му ще стане още по-трудно.

Изглежда противоречиво, че ще стане по-лесно, докато се разраства, но докато бизнесът знае, че сте само вие (и няколко служители), той разчита на това, че сте на разположение и участвате 24/7. След като сте израснали и обучили надежден екип, за да реализирате това, което сте разработили, ще имате повече свобода да излизате от офиса всеки ден.

Вече съм преминал през този процес с няколко стартиращи предприятия и моята комфортна зона става все по-голяма.

Мит 2: Ако искам да се справя добре, трябва да го направя сам

На работа: никога няма да се освободите, ако настоявате да бъдете единственото лице на вашия бизнес; ако го направите, вашите клиенти никога няма да искат да работят с някой друг. Вашата отговорност е да зададете култура, така че вашият екип да се научи да ръководи бизнеса, както бихте направили сами.

Партньорството с хора с еднакви мисли е от съществено значение за растежа, но е трудно да се намери перфектно партньорство. Следвайте няколко ключови принципа и можете да насърчите здраво, мощно партньорство, основано на споделени ценности.

У дома: Проучване от 2013 г. показва, че жените, които са спечелили повече пари от своите партньори, също са извършили по-голям дял от домашните задължения. Пренебрегването на контрола върху тези задачи на партньора, членовете на семейството или наемането на помощ не е слабост - освобождава ви да фокусирате енергията си в работа. Концентрирайте се върху областите, в които имате уникална стойност, и поканете други да споделят живота си и да се погрижат за останалото.

Мит 3: Не разполагам с ресурси, за да проникна на международния пазар

Приемането на вашия продукт на световния пазар може да представлява огромен умствен скок. Но местният растеж отнема много време и усилия. Помислете за енергията, която възнамерявате да инвестирате и след това помислете за най-ефективния начин да я инвестирате.

Можете да спите в собственото си легло и да чукате на вратите през целия ден, за да популяризирате продукта си у дома. Или можете да спите по време на полет и да прекарате същото количество енергия, за да проведете по-мащабни срещи в Пекин или Ню Йорк.

В моя случай, моят бизнес партньор, Джанин, комбинираше начин на живот и бизнес, като взе апартамент в Лос Анджелис, откъдето може да координира пускането на продуктите на Гучи в САЩ, за да покрива и началото на деня в Австралия. Друго предимство, ако не се опитвам да го направя сам!

Мит 4: По-добре е да си голяма риба в малко езерце

Няма да растете, ако не сте готови да бъдете малка риба в голямо езерце. Когато избирам с кого да прекарвам времето си, искам да избера хора, които ме предизвикват. Обичам да работя с хора, които ме стряскат поне малко. Тези хора могат да ме научат на нещо!

Плашещо е да се търсят хора, които са по-умни, по-богати, по-опитни или по-високо рискови от вас, но резултатите си заслужават. Не можете да предвидите връзките, които ще създадете, или хората, с които ще се срещнете.

Когато Джанин направи скок, за да се премести в Лос Анджелис, тя не знаеше какво я чака там - просто знаеше, че иска да потърси по-вдъхновяващи хора и да види дали нашите продукти могат да се издигнат на по-изискан пазар. Наскоро тя бе обявена за лидер за подражание в града, въпреки че се е преместила там преди пет месеца, нещо, което никога не би се случило, ако беше останала в кръга на комфорта си.

Излизането на вашия бизнес от зоната на комфорт включва личен и финансов риск и може да представлява огромна емоционална тежест. Подкрепата на вашата група е от решаващо значение, особено за жените. Ние всички се нуждаем от малък кръг хора, към които можем да се обръщаме за съвет, ресурси и опит, за да ни помогне да се справим с предизвикателствата на бързия растеж.

Разбира се, най-добрият начин да разширите свята група и да се срещнете с по-невероятни хора е да излезете от непосредствения си кръг и да влезете в голямата игра.

Източник: success.com

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе