Вторият брак е по-успешен за жените

1 Феврурари 2019, 8:18
513
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Разводът в повечето случаи оставя болезнени белези, които трудно позволяват на жените да се обвържат наново. Въпреки това, според консултанта по брачни взаимоотношения Шийла Макинтош-Стюард, дамите често са по-щастливи във втория брак. Така че не се отказвайте да откриете мъжа на живота си, дори след тежка и сриваща раздяла. Все пак никога не е твърде късно за любов.

След прекратяване на брака сигурно изглежда по-лесно и по-безопасно да се оттеглите от романтичните срещи. А потапянето наново в света на модерните взаимоотношения може да се окаже наистина плашещо.

Но само защото първият ви брак не е проработил, не означава, че бъдещите ви връзки са обречени на провал. Статистиката сочи, че вторият брак има едва 30% вероятност от развод, в сравнение с първия, за който се смята, че приключва с тъжен край с 41% повече. Защо обаче тези втори опити се оказват по-успешни? Отговорът е прост и се крие в следната формула:
ВЪЗРАСТ + ЗРЯЛОСТ = МЪДРОСТ

Първият брак винаги е подтикнат от ентусиазма и младежките трепети на млади влюбени. Надеждата и на двамата партньори се крие в приказното "живели дълго и щастливо…". Малко са жените, които наистина се замислят за бъдещия си живот с партньора, който избират. Любовта е тук и сега. Тя не се обременява с битовизмите и ежедневните проблеми, които надвисват над брачния живот.

Причината за неуспешните първи бракове обаче не е само прагматиката, която измества тръпките на страстта. Друг важен фактор е и развенчаването на идиличния образ, който изграждате за своя партньор. Или казано другояче: принцът на бял кон се превръща в мъжа, чиито миризливи чорапи трябва да перете.
РЕАЛИСТИЧНИ ОЧАКВАНИЯ ЗА "Г-Н ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР", А НЕ "Г-Н ПЕРФЕКТЕН"

Разведените жени често отделят време за да открият своето Аз, което се е загубило някъде сред брачните криволичещи улици. Това душевно пътешествие за себеоткриване е жизненоважно. След него те наистина осъзнават от какво всъщност имат нужда, а в следствие от това – и какво да търсят в бъдещия си партньор.

Инвестирайки повече време, усилия и енергия в себе си, то със сигурност ще се отрази пълноценно и в следващата връзка. Осъзнавайки своите собствени плюсове и минуси, жените са по-склонни да приемат и човека насреща с всичките му негативи, без да си позволяват да бъдат излъгани.

Зрелостта и опитът им в човешките взаимоотношения ги правят по-склонни към компромиси, а също така по-разумни в конфликтни ситуации.

Имайки опита от първата си сериозна връзка, разведените жени разполагат с много по-реалистични очаквания към техните партньори. В първия брак всяка се надява, че съпругът й ще се промени и все някога ще стане г-н Перфектен. Надеждите обаче най-често завършват със сълзи. Зрелите хора трудно понасят критика за своя характер и навици. Точно затова и трудно биха се променили.

Във втория брак това почти е невъзможно да се случи. Хората вече имат ясна представа за човека насреща, както и за бурите и непредсказуемите завои, които носи бракът. Затова те влагат много във връзката си, за да се запази такава, каквато е, без да се стремят към идеализирани и невъзможни промени.
ЗАВЕТНОТО "ДА" СЕ КАЗВА С ШИРОКО ОТВОРЕНИ ОЧИ

Разведени не бързат да търсят нов партньор. Дори напротив, повечето вече имат деца и са финансово стабилни. Това сякаш има дава времето да отлагат следващата си връзка, за да могат наистина да намерят точния човек. Силната предпазливост и липсата на натиск за повторно сключване на брак поставя разведената жена в силната позиция да селектира и да избира внимателно.

В крайна сметка, звучи някак тъжно, че жените са по-щастливи във втория си брак. Ако изчакате достатъчно време момента, в който да сте готови да се обвържете още на млади години, то няма да се стига до момента да търсите съпруг втори път. Избирайки разумно и вглеждайки с в бъдещите перспективи, които вашият партньор ви предлага, ще може да вземете пълноосъзнато и разумно решение, за което няма да съжалявате.

Източник: femalefirst.co.uk

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе