Тези храни изгарят бързо коремни мазнини

9 Юни 2019, 19:28
450
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Диета с високо съдържание на протеини помага на хората да изгарят мазнините около корема и да губят тегло.

Хората, които ядат повече постно месо, комбинирани с нискомаслени млечни продукти, губят повече тегло от тези на стандартна диета.

Диети с високо съдържание на протеини - около 30% от калориите от протеини - също могат да помогнат за понижаване на нивата на кръвната захар и липидите.

Жените в проучването са успели да отслабнат, без да губят костна маса, установи ново проучване.

Д-р Елън Еванс, съавтор на изследването, споделя:

"Това е важна констатация, защото много хора, особено жените в средна възраст, са загрижени както за затлъстяването, така и за остеопорозата. Освен това, лечението на затлъстяването често увеличава риска от остеопороза. Много хора губят костна маса, когато отслабват."

Проучването включва 130 души с наднормено тегло.

Изследователите поставят половината от участниците на диета с високо съдържание на протеини и млечни продукти, а другата половина - на диета за отслабване, базирана на хранителната пирамида.

Д-р Евънс добавя:

"По същество ние заместихме постно месо и нискомаслено мляко, сирене, кисело мляко и т.н. за някои от високо въглехидратните храни в хранително-пирамидната диета. Участниците също така изядоха пет порции зеленчуци и две до три порции плодове всеки ден."

Резултатите показват, че и двете групи губят същото тегло.

Въпреки това, предишно проучване на професор Доналд Лайман установи, че диети с високо съдържание на протеини спомагат за намаляване на мазнините по корема.

Тези с високо протеинова диета поддържат по-добро здраве на костите.

Д-р Матю Торп, водещ автор на изследването, казва:

"В групата с по-високи протеини, костната плътност остава сравнително стабилна, но здравето на костите намалява с времето в групата, която следва конвенционалната диета с по-високи въглехидрати. Статистически значимият ефект на лечение благоприятства групата с диети с по-висок протеин. Комбинацията и/или взаимодействието на хранителни протеини, калций от млечни продукти и допълнителният витамин D, който укрепва млечните продукти, изглежда защитава здравето на костите по време на загуба на тегло."

Източник: PsyBlog

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе