Защо някои хора не могат да намерят любовта

2 Феврурари 2019, 8:00
577
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Въпреки развитието на социалните медии, самотата се превръща в нещо като пандемия в момента. Около 50% от хората имат проблеми с намирането на партньор. Решихме да разберем какви са причините, които пречат на хората да изграждат дълги и хармонични отношения.

Идеализирате връзката

Всеки човек има своя собствена идея за перфектната връзка: някой може да е бил вдъхновен от романтичен филм или от книга. Но мечтата, която хората имат, е да се сбъднат тези любовни истории.

Пример: За съжаление, илюзиите понякога са смазани от реалността, както често се случва с Бриджит Джоунс. Няма такова нещо като идеалната връзка и няма перфектни двойки.

Какво да направите: Трябва да разберете, че вашият партньор е истински човек, а не герой от книга. Така че, когато ги наблюдавате във връзка, осъзнайте, че те могат да имат своите грешки точно като всеки друг.

Липса на себеуважение

Уважението към себе си и другите хора е в основата на всяка връзка, включително романтичната. Можете ли наистина да обичате човек, който не уважава себе си? Тази връзка най-вероятно ще се основава на чувството за вина и няма да направи нищо добро за нито един от партньорите.

Пример: Героинята на Кейт Уинслет в "Холидей" беше влюбена в човек, който я използваше заради нейната лоялност и талант. Всичко се промени, когато твърдо реши да се отърве от любовната си зависимост. Тя промени обстановката си, хората около нея, откри нови интереси и намери нова любов.

Какво да правите: В началото трябва да намерите собствена вътрешна подкрепа, за да си помогнете, когато сте тъжни и депресирани. Това могат да бъдат вашите постижения, вашите хобита, вашите знания или вашите ръководни принципи - всичко, което е важно за вас и всичко, което ви помага да видите собствената си стойност. Не позволявайте на никого да се съмнява във вас.

Нарушавате личното пространство на другите

Има мнение, че манипулационните техники могат да помогнат да се определи връзката. Но никой не обича да бъде манипулиран, или дори по-лошо, когато някой се опита да ни промени.

Пример: Героинята на Розамунд Пайк в Gone Girl искаше да накаже съпруга си за толкова много, че го е направила като марионетка, принуждавайки го да преживява все повече и повече предизвикателства. Разбира се, след като се върна, тя осъзна, че любовта и доверието на съпруга й са изчезнали и че той е уплашен за собствения си живот.

Какво да правим: Във всяка връзка трябва да действате в определени граници. Те приключват там, където започват границите на други хора. Ако не харесвате поведението на партньора си и те знаят за това, но все още не искате да променяте нищо, трябва да направите избор: останете с тях или си тръгнете. Промяната на човек, който не иска да се промени, е невъзможна.

Не можеш да простиш

Всеки прави грешки, вероятно и вие. Но понякога, когато правите грешка, не можете да спечелите доверие, дори когато сте напълно сигурни, че това никога няма да се повтори. Често сме твърде строги, когато съдим за други хора и не сме достатъчно строги, когато оценяваме себе си.

Примери: Рейчъл в Приятели не успя да прости на измамата на Рос. Те бяха привлечени един от друг през всички сезони, но едва след почти 10 години те си простиха и се събраха отново.

Какво да правите: Не се опитвайте да се насилвате да приемате неща, с които не сте съгласни. Дори ако се чувствате изключително оскърбени от това, което друг човек е направил, ако сте инвестирали във връзката, нека се опита отново. Дайте още един шанс.

Не сте готови за връзка

Ние сме свикнали да третираме любовта като крайно щастие и радост. Понякога обаче е по-важно хората да се справят с по-неотложни проблеми преди изграждането на връзка.

Пример: Това е една от идеите във филма Wild, който се основава на автобиографията на Cheryl Strayed. Едно момиче измина 1800 км, за да преодолее развода си, загубата на майка си и да намери мир със себе си. След това тя се омъжи на същото място, където свършваше пътя.

Какво да правим: Понякога просто трябва да бъдеш сам, за да можеш да намериш щастие, особено преди да започнеш отново връзка. Това понякога може да е по-добре, отколкото да се опираш на рамото на някого, когато ти е трудно. Така развивате волята си.

Фокусирани сте над себе си

Хората, които са егоистични, се смятат за една от основните причини, поради които връзките се разпадат. Ако човек мисли само за себе си и за собствените си нужди, това наистина може да убие любовта между тях и партньора им. Дори ако този човек мисли, че прави нещо за доброто на двойката.

Пример: Единствената причина, поради която поведението на момичето в "Как да загубиш момче за 10 дни" не отблъсна човека, беше защото той се опитваше да спечели залог и да запази връзката възможно най-дълго. Всъщност той се влюби в нея, след като забрави за желанията си и стана нормален човек.

Какво да правим: Егоистичните хора трябва да разберат, че светът не се върти около тях, особено ако искат успешна връзка.

Източник: Bright Side

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе