Трикове за кухнята, които спестяват много време

23 Феврурари 2019, 8:00
185
Има много начини да си спестите времето, прекарано в кухнята.

Не харесваме особено прозрачното фолио заради трудното му разгъване и прилепване. Оказва се, че има просто решение за това – поставете фолиото в хладилника! След охлаждане то ще стане по-послушно.

Шапката за баня може да ви бъде полезна по много начини като алтернатива на прозрачното фолио.

За да направите пая пухкав и мек, съставките трябва да бъдат топли. Ако сте забравили предварително да извадите продуктите от хладилника, тогава просто изсипете топла вода в съд с капак, затворете и поставете отгоре яйца, масло и други студени съставки. Така за 5 минути ще получат необходимата температура.

За да не прилепва паят за тавата има един елементарен трик, за който малко хора знаят. Извадете вашия шедьовър от фурната и го поставете на мокра кърпа. Оставете го да си “почине” и го нарежете.

Ако сосът е прекалено течен, тогава просто оставете един лист лазаня в него, той ще абсорбира излишъка и сосът ще добие нужната гъстота.

Излишната мазнина от течно ястие може да бъде отстранена за няколко секунди. За да направите това, вземете салфетка, сложете няколко ледени кубчета в нея и ги прекарайте по повърхността на ястието. Ледът ще замрази мазнините по салфетката и съответно няма да се върнат обратно в тенджерата.

Белият оцет ще ви помогне бързо да размразите месото. Просто залейте продукта. След такава манипулация месото не само ще се размрази бързо, но и ще стане по-меко.

За да предотвратите покълването на картофите по време на съхранението им, трябва да сложите в тях обикновена ябълка.

Ако обичате домашно приготвените пуканки, но не обичате неизпуканите зърна, преди да ги приготвите, накиснете пуканките в топла вода за 5 минути.

Ако оризът е леко изгорял – не е беда! Поставете парче бял хляб върху него и покрийте съда. За 10 минути хлябът ще погълне неприятната миризма.

Ако сте пресолили супата, тогава трябва да сложите в нея цял картоф. За 5 минути той ще абсорбира излишната сол.

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе