6 трика, с които да предпазите колата си от крадци

20 Януари 2019, 17:56
232
Колата е скъпо нещо и човек може да работи дълго, преди да си позволи да я купи. Отнема обаче по-малко от минута да я откраднат. Ето няколко хитрини, които всеки може да използва, за да се предпази от автомобилните крадци.

6. Бебешки видеомонитор

Кражбите обикновено се случват през нощта, когато има по-малко хора и собственикът е малко вероятно да се появи. Дори и да нямате дете, можете да си купите бебешки видеомонитор. Така винаги знаете се случва вътре на момента. Бебешките монитори имат нощно виждане и аудио, така че ако някой се опита да влезе в колата ви, ще бъдете предупредени незабавно. Дори колата ви да бъде открадната, ще разполагате с външния вид на крадеца, за да бъде открит по-лесно.

5. Кил суич (Kill Switch)

Опитните крадци имат нужда само от няколко секунди, за да запалят почти всяка кола – но не и когато захранването е спряно. Кил суичът е устройство, което прекъсва захранването на двигателя и не можете да запалите, докато не го изключите. Обикновено в автомобилите се слагат по няколко скрити кил суича, така че да отнеме дълго време на крадеца намери всички. Единственият проблем с тези устройства е, че не е лесно да инсталирате сами. Ако нямате електричарски умения, по-добре се обърнете към специалист.

4. Свалящ се волан

Крадците може и да са много добри шофьори, но дори и те не могат да карат кола без волан. Ето защо може да инсталирате волан, който се сваля. Да, малко е шантаво да отидете на среща с кормило в ръце, но сигурността изисква жертви.

3. Скоби

Никой няма да опита да краде кола със скоба. Изисква твърде много работа. Неслучайно ги използват за незаконно паркирали автомобили. Ако вие не можете да карате колата си със скоба, не може и крадецът. Единственият проблем със скобите, че отключването отнема време. Удобно е само ако паркирате за дълго.

2. GPS тракер

Автомобилните крадци се опитват да се измъкнат от местопрестъплението колкото се може по-бързо, като същевременно се опитват да останат незабелязани. Затова можете да поставите GPS тракер някъде в колата си. Крадците нямат много време да се оглеждат, за да открият тракерите. Такива устройства могат да предават сигнали дори и от области без клетъчно покритие, така че шансовете за намиране на открадната кола са доста високи.

1. Трик с тел

Някои хора използват тел, за да отворят вратата, ако са забравили вътре ключа... или да откраднат нечия чужда кола. Нужно е само тренировка, парче тел и няколко минути. Ако имате нова кола без ключалка, това е едно по-малко улеснение за крадците.

Бонус

Според един популярен в интернет трик можете да отворите кола с вакуумно бутало за отпушване на канали. Това обаче е само мит: силата на буталото не е достатъчна, за да отвори вратата на автомобил. Нужни са около 10 наведнъж, за да накарате вратата да се отключи.

Източник: Bright Side

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе