5 грешки, които правим сутрин

25 Януари 2019, 20:04
383
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Един нормален ден в живота ни може да започне много по-добре, ако избегнем няколко грешки, които правим неволно.

Бързо се измъквате от леглото, за да започнете новия ден.

Проблемът е, че в този момент мускулите на гърба, които са приели през нощта в позата на тялото са повече или по-малко стегнати, твърди Робърт Оксман, специалист по проблеми със съня, и директор на изследователски институт.

Твърде бързите движения могат да доведат до мускулен спазъм или изместване на прешлените. В същото време, след като лежите в хоризонтално положение, когато станете от леглото, кръвта ще отиде към краката и това ще доведе до моментно замаяност и може да ви накара да се спънете. Този ефект, наречен ортостатична хипотония, е по-чест при жените, казва Алан Хилибранд, хирург и говорител на Американската академия на ортопедичните хирурзи.

Препоръчително е да дръпнете колене до гърдите си, преди да станете от леглото, първо един по един, после заедно. Това упражнение ще помогне да се затопли мускулите и кръвта ще започне да циркулира по-енергично. По този начин ще бъдете по-стабилни, когато ставате от леглото.

Държите щорите спуснати, докато се приготвяте за работа

Щорите помагат да превърнете спалнята в приятна среда за заспиване. Но сутрин, за да започнете деня с положителна нагласа и да настроите вътрешния часовник правилно, се нуждаете от слънчева светлина. Позволявайки на сутрешните слънчеви лъчи да облеят дома ви, може дори да регулирате телесното си тегло.

Съветът е да отворите щорите веднага щом станете.

Поглезете се няколко минути преди обяд

Ако работите усилено цяла сутрин и след това имате кратка почивка за обяд в 3 часа следобед, ще бъдете изтощен. Според едно скорошно проучване, проведено в Университета на Минесота, служителите са били в по-добро настроение, ако са преживели приятни събития сутрин. Тези служители могат да се справят много по-добре с проблемите на работното място.

Трябва да се поглезите с приятна напитка по пътя към работата или да се обадите на някого и да се насладите на сутрешното слънце.

Настройване на алармата за ненужно ранен час

Планирате да спите още 10 минути след като сте спрели будилника. След това продължавате с още 10 минути, след което отнема около 3 минути, за да се измъкнете от леглото. Проблемът е, че нарушеният сън ще повлияе на тялото ви и това ще направи по-трудно да заспите нощем.

Вместо това трябва да ставате веднага щом алармата спре, а не 10 или 20 минути по-късно.

Започнете сутринта с упражнения

За да помогнете на тялото си, трябва да закусите не по-късно от 30 минути след ставане. Все пак, това е трудно да се случи, ако мислите първо да направите някои упражнения. Факт е, че пропускането на закуската създава проблеми. След като сте спали цяла нощ, тялото ви се нуждае от въглехидрати, за да попълни изчерпаните си ресурси, особено ако ви предстои тежък ден.

Източник: onejive.com

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе