Затварят Бар "Наздраве"

13 Септември 2020, 19:02
611
Бар "Наздраве" на пазара Faneuil Hall в Бостън, реплика на прочутия бар от едноименния сериал, затвори в края на август. Отворен от Том Кершоу, чиито помещения на Beacon Hill станаха модел за обстановката на легендарното телевизионно шоу, той е част от градските легенди от 2001 г. "Наздраве" прекрати телевизионното си шоу през 1993 г.

Кършоу пусна изявление, като хвърли вината както на Covid-19, така и на неговия собственик. Казвайки, че мястото "е прекарало прекрасните 20 години в емблематичния пазар на Faneuil Hall", той добавя "Сблъсках се и минах през много спадове и препятствия в икономиката... За съжаление ситуацията с COVID-19, съчетана с помощта от наемодателя ни (групата за придобиване на Ашкенази), направи настоящото предизвикателство непреодолимо."

За разлика от комедийния образ на Тед Дансън - Сам Малоун и неговите партньори, Кершоу е адски сериозен. Барът с реплики беше популярен терен за снимки, показвайки сувенири от поредицата като костюми.

Той приветства своите първи клиенти през 1969 г., когато мястото се нарича кръчма Bull & Finch. След това един ден десетилетия по-късно, 3 творчески типа се появиха в търсене на място, което да предизвика въображението им. Те бяха създателите на "Наздраве" Глен и Лес Чарлз, плюс Джеймс Бъроус.

Екипът вече е имал предвид концепцията за бар ситком. "Fawlty Towers" и хаотичната му зона отчасти вдъхновиха създаването. "Говорихме за пускането на този бар в пустинята някъде или в малък град", каза Лес Чарлз пред GQ през 2012 г., празнувайки 30-годишнината на шоуто, "но след като разгледахме града, веднага отидохме в Бостън."

След бавен старт в рейтингите, "Наздраве" повишава феновете си. Неговата тематична песен, "Where Everybody Knows Your Name" от Gary Portnoy и Judy Hart Angelo, е сред най-запомнящите се парчета музика в телевизията.

"Наздраве" направиха нещата по различен начин, когато става въпрос за високопрофилна мрежова телевизия. GQ го описва като "последният взрив на праймтайма от преирония." Те продължават: "Нямаше безчувствена мръсотия, деконструктивни рифове и само шепа оставащи във времето поп култури. В по-голямата си част хората седяха около един бар и си говореха."

Източник: The Vintage News

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе