Защо жените са по-добри шефове?

30 Декември 2019, 21:44
604
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Жените взимат по-правилни бизнес решения и ръководените от тях компании по-рядко фалират, установи канадско проучване, цитирано от "Дейли мейл".

Изследването е обхванало 600 корпоративни директори и установило, че дамите по-добре се справят в бизнеса и са по-добри лидери.

Те зачитат повече правата на служителите и се вслушват в мнението на другите при взимането на важни решения. А това се отразява по-добре на финансовото състояние на ръководените от тях компании.

От проучването проличало, че мъжете-ръководители предпочитат да взимат решенията, робувайки на правилата, на регулациите и на традиционния начин за правене на бизнес.

Жените от своя страна по-лесно загърбвали тези параметри и по-смело се доверявали на самоинициативата.

В глобален мащаб 9 на сто от корпоративните бордове по света се оглавяват от жени.

Проучването съветва да бъдат включвани повече жени в директорските бордове, ако акционерите искат компанията да функционира по-добре и да е с по-малък риск от фалит.

Изследването било проведено от Крис Барт, професор по мениджмънт в канадския университет "Макмастър".

Според него успехът на дамите в големия бизнес се дължи на факта, че те притежават по-аналитичен ум и съзират много повече възможни решения на проблемите.

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе