От работохолизъм до алкохолизъм пътят е кратък...

14 Януари 2021, 17:22
556
Снимка: pexels.com
Снимка: pexels.com
Учените доказаха силната връзка между термините "работохолик" и "алкохолик".

Според тях хората, които прекарват повече от 60 часа седмично на работното си място, имат значително по-голяма склонност към алкохолизъм.

Учените откриха, че не е трудно за работохолика да стане алкохолик. Обратното е малко вероятно, но връзка между двете понятия все пак има. От "работохолик" до "алкохолик" ви дели точно една крачка. Според специалистите хората, които прекарват повече от 60 часа седмично на работното място, са предразположени към алкохолизъм. Рискът в сравнение с безработните се увеличава 3-4 пъти.

Учените стигнаха до това заключение, като проведоха изследвания, основаващи се на установяване на връзка между броя отработени часове и степента на привлекателност на алкохола. Оказва се, че хората, които прекарват повече от 60 часа на работа седмично, получават по-голям стрес, с който не са в състояние да се справят сами. В резултат 92% от тях избират да удавят проблеми в алкохол.

Тези, които работят по 25-45 часа седмично, са по-малко податливи на стрес и на тях им е по-лесно да се справят с всичко, което ежедневието им поднася. Рискът от развитие на алкохолизъм сред такива служители е само 1-1,5 пъти по-висок, отколкото сред безработните.

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе