25 септември - честит рожден ден, Марк Хамил!

25 Септември 2019, 0:00
452
Марк Ричард Хамил е американски филмов, театрален и озвучаващ актьор, носител на награда на "БАФТА" и две награди "Сатурн". Хамил е най-известен с ролята си на Люк Скайуокър в легендарната сага "Междузвездни войни" и с озвучаването на Жокера от Анимационната вселена на ДиСи.

Хамил изпълнява гласа на Жокера в "Батман: Анимационният сериал" (дебютира през 1992 г.), а също и в неговите вторични сериали, видео игри и филми. Това може би е най-известната му роля извън работата му в "Междузвездни войни". Първоначално Хамил озвучава ролята на злия бизнесмен Ферис Боил в епизода "Сърце от лед" и бива възхитен, когато му е предложена ролята на Жокера, един от любимите му персонажи.

Известен е с това, че озвучава Хобгоблин в "Спайдър-Мен: Анимационният сериал", Гаргойл в "Невероятният Хълк" и Максимум Лудия във "Фантастичната четворка". В интервю на IGN за Филмовия фестивал в Кан, Марк Хамил споделя, че за последно ще озвучава Жокера в продължението на Batman: Arkham Asylum – Batman: Arkham City.

Женен е за Марилу Йорк, която по професия е зъбна хигиенистка. Имат три деца – Нейтън (р. 1979), Грифин (р. 1983) и Челси (р. 1988).[6] Има и една внучка, чийто баща е синът му Нейтън, родена на 31 октомври 2016 г. Нейтън е роден по време на продукцията на "Империята отвръща на удара" и има малка роля като кралски охранител в "Невидима заплаха".

Добави коментар

* - задължителни полета
Писането на кирилица е задължително.
Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.
Горе